Grūti atrast cilvēku, kam negaršotu kūka “Napoleons”. Tikpat grūti ir atrast cilvēku, kuram patiktu gatavot šo slaveno kūku, jo tas ir diezgan sarežģīti un darbietilpīgi.
Tieši tāpēc šodien piedāvāju jaunu “Napoleona” recepti, kas būs īsts atradums katrai saimniecei. Kūka pēc garšas neatšķiras no klasiskās versijas, bet pagatavošana prasīs nieka 15 minūtes, neizmantojot cepeškrāsni.
Sastāvdaļas (kūkas pagatavošanai 16 centimetru diametrā):
400 grami kārtainās mīklas cepumu;
20 grami ātri šķīstošā želatīna + 70 mililitru auksta ūdens;
100 grami cukura;
2 lielas olas;
10 grami vaniļas cukura;
30 grami kukurūzas cietes;
500 militru piena;
30 grami sviesta.
Krēma pagatavošana
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, kārtīgi samaisa un noliek malā uzbriest uz 5-10 minūtēm. Lai pagatavotu krēmu, katliņā ar biezu dibenu samaisām cukuru, olas, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un pienu. Rūpīgi samaisām visas sastāvdaļas, lai atbrīvotos no cietes kunkuļiem.
Krēmu karsējam uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, līdz tas sabiezē. Negaidot, kamēr krēms atdziest, pievienojam tam sviestu. Krēms sanāk viendabīgs un ļoti maigs.
Lai kūka iegūtu formu, karstajam krēmam pievienojam uzbriedinātu želatīnu un kārtīgi samaisām sastāvdaļas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu turpinājumu pagatavošanas gaitai
Tevi noteikti interesēs
- Ko nevajadzētu darīt 1. decembrī – dienā, kad Visums piepilda vēlmes, bet ne visas
- Vīrs aizmirsa par manu 50 gadu jubileju un es ”pa kluso” devos uz Jūrmalas SPA – tad arī viss sākās
- Andreja diena 30. novembrī: dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē – līdz pat decembra vidum var būt ļoti nepatīkams laiks
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 1. decembra Latvijā laika apstākļi piedzīvos iespaidīgas izmaiņas
- Uzņēmējs atmasko shēmu, kā no Latvijas budžeta un valsts iedzīvotājiem tiek izkrāpti desmitiem miljoni eiro
- Kā padarīt augus spēcīgus un veselus: pielietoju šo uzlējumu, un rezultāts pārsteidza









