Grūti atrast cilvēku, kam negaršotu kūka “Napoleons”. Tikpat grūti ir atrast cilvēku, kuram patiktu gatavot šo slaveno kūku, jo tas ir diezgan sarežģīti un darbietilpīgi.
Tieši tāpēc šodien piedāvāju jaunu “Napoleona” recepti, kas būs īsts atradums katrai saimniecei. Kūka pēc garšas neatšķiras no klasiskās versijas, bet pagatavošana prasīs nieka 15 minūtes, neizmantojot cepeškrāsni.
Sastāvdaļas (kūkas pagatavošanai 16 centimetru diametrā):
400 grami kārtainās mīklas cepumu;
20 grami ātri šķīstošā želatīna + 70 mililitru auksta ūdens;
100 grami cukura;
2 lielas olas;
10 grami vaniļas cukura;
30 grami kukurūzas cietes;
500 militru piena;
30 grami sviesta.
Krēma pagatavošana
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, kārtīgi samaisa un noliek malā uzbriest uz 5-10 minūtēm. Lai pagatavotu krēmu, katliņā ar biezu dibenu samaisām cukuru, olas, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un pienu. Rūpīgi samaisām visas sastāvdaļas, lai atbrīvotos no cietes kunkuļiem.
Krēmu karsējam uz vidējas uguns, nepārtraukti maisot, līdz tas sabiezē. Negaidot, kamēr krēms atdziest, pievienojam tam sviestu. Krēms sanāk viendabīgs un ļoti maigs.
Lai kūka iegūtu formu, karstajam krēmam pievienojam uzbriedinātu želatīnu un kārtīgi samaisām sastāvdaļas.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu turpinājumu pagatavošanas gaitai
Tevi noteikti interesēs
- Ienākošais zvans un tūlītēja pārtraukšana: kas to dara un kāpēc tas vispār notiek
- Es redzēju, ko mana vīramāte deva ēst maniem bērniem, kamēr es biju darbā, es klusībā nomainīju dzīvokļa slēdzenes…
- Amerikānis aizbrauca uz Latvijas Kūku ciemu, domādams, ka tur būs pikniks, bet viņš smagi kļūdījās
- Kad 65 gadus vecais “dīvāna īrnieks” kļuva nekaunīgs, viņa sieva pateica vienu frāzi…
- 10 brīnišķīgi daudzgadīgie augi, kas katru gadu atgriežas spēcīgāki, radot dārza skaistumu bez pūlēm
- Mazāk par stundu gatavošanai un minimums sastāvdaļu, bet garša pārspēj cerības: uz Jauno gadu kūkas vairs nepērku











